VR4REHAB team wint landelijke hackathon finale

Dit bericht is een kopie van de nieuwsberichten van de St. Maartenskliniek

Afgelopen maandag 14 mei won het team Movin(g) Reality de landelijke finale van Dutch Hacking Health. Eind april vonden in het hele land hackathons plaats, waarbij professionals, onderzoekers, patiënten en vele anderen bijeen kwamen om nieuwe innovatieve ideeën voor de zorg te ontwikkelen. Op deze manier komen mensen bij elkaar om ideeën samen te brengen die anders wellicht nooit tot ontwikkeling zouden komen. Het VR4REHAB project organiseerde ook een hackathon, in de Sint Maartenskliniek, en de winnaar was het team Movin(g) Reality met hun idee voor een ‘augmented reality’ spel voor looprevalidatie. Deze oplossing bleek ook landelijk het beste idee voor zorginnovatie te zijn.


Het winnende Movin(g) Reality team, van links naar rechts: Cheriel Hofstad (Research, Sint Maartenskliniek), Theo Theunissen (Hogeschool Arnhem Nijmegen), Noël Keijsers (Research Sint Maartenskliniek) en David van Dommelen (Hogeschool Arnhem Nijmegen). Op de foto ontbreken Rene van Ee (Revalidatiearts, Sint Maartenskliniek) en Bart van Oosteren (Verpleegkundig Specialist, Sint Maartenskliniek).

De winnaars van de hackathons die in het weekend van 20-22 april plaatsvonden, kwamen op 14 mei samen in het UMC Utrecht om hun ideeën en oplossingen voor zorginnovaties te presenteren. In totaal waren er 14 teams en zij werden beoordeeld door een jury die bestond uit: Tineke Markus, directeur Crohn en Colitis Ulcerosa Vereniging Nederland, Nick Guldemond, associate professor Integrated Care & Technology aan het Institute of Health Policy & Management van de Erasmus Universiteit en Gelle Klein-Ikkink, programmadirecteur Innovation & Healthcare Improvement van het Ministerie van VWS. Zij kozen het team ‘Movin(g)Reality’, van de VR4REHAB Hackathon uit Ubbergen, tot de landelijke winnaar met hun oplossing voor virtuele looprevalidatie. Ze zagen het onder andere als een goede oplossing voor een grote doelgroep die bovendien snel te realiseren is.

Het winnende voorstel van Movin(g) Reality
Het Movin(g) Reality team was overdonderd door dit succes en heel blij dat ook de jury overtuigd was van hun voorstel. Onderdeel van de prijs is dat adviesbureau Deloitte en het Ministerie van VWS het team gaan begeleiden om de bedachte oplossing voor virtuele looprevalidatie ook werkelijkheid te maken. Samen gaan ze nu op zoek naar partijen die kunnen helpen om een werkend prototype te maken van het idee.  

De winst van ‘Movin(g)Reality’ is een geweldige opsteker voor het VR4REHAB project. VR4REHAB is een internationaal samenwerkingsverband onder leiding van de Sint Maartenskliniek en ondersteund door het Interreg North-West Europe programma, dat de komende drie jaar bedrijven, universiteiten en revalidatieklinieken bij elkaar brengt om VR-toepassingen te ontwikkelen en onderzoeken, die revalidatiebehandelingen verbeteren en het herstelproces versnellen. VR4REHAB organiseerde de deelname aan het Dutch Hacking Health Weekend en is dan ook erg trots dat dit initiatief een idee voortbracht dat nu ook landelijk is aangewezen als het beste idee om de zorg verder te verbeteren.

Sint Maartenskliniek
Afdeling Communicatie

www.maartenskliniek.nl I twitter | facebook | instagram | youtube